HOCALARIN HOCASI SAHNEDE
Türk Halk Müziğinin Usta sanatçısı Yücel Paşmakçı sevenleri ile buluştu.

Paşmakçı, 23 Ocak 2017’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde düzenlenen, Yapım ve Yönetimi Nesibe Müsevitoğlu’na ait “ANILAR VE MÜZİK” 81. Programının konuğu oldu.

Derlemeci, radyo programcısı, akademisyen, saz sanatçısı ve koro şefi olan, hayatını Anadolu ezgilerini günışığına çıkarmaya adayan, repertuvar ve üslup bilgisiyle Türk Halk Müziği’nin tartışmasız otoritesi olan Paşmakçı’nın yaşamından kesitlerin sunulduğu belgeselin sunumunun ardından, Müsevitoğlu sanatçı ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Şeyhülislamlar, askerler, devlet adamları yetiştiren ve dokuz kuşaktır İstanbullu olan bir aileden gelen Paşmakçı, Moda İlkokulu, Yeldeğirmeni Ortaokulu, Haydarpaşa Lisesini bitiren eski bir Kadıköylü. İlk olarak annesi Huriye hanımdan ut ve piyano eğitimi aldığını ifade eden Yücel Paşmakçı, sünnet hediyesi ağız mızıkasının ve Ermeni ustadan 12,5 liraya aldığı ilk bağlamasının müzik yaşamındaki önemine,İstanbul Radyosu Saz Sanatçılığı sınavını kazanmasından, Radyo Müdürlüğüne ve İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuarının kuruluşunda yer alışına, İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarına Öğretim Görevlisi olarak atanmasından, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında hocalık dönemi ile hayatını adadığı, Anadolu ezgilerini gün ışığına çıkarma çalışmalarına kadar olan sanat yaşamından kesitleri seyirciler ile paylaştı.

Programda Paşmakçı’nın eserlerini öğrencileri Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Elif Buse Doğan yorumlarken, bağlamada Mete Çetin eşlik etti. Geceye katılan Türk Halk Müziği sanatçılarından Erol Köker de programda bazı eserleri genç öğrenciler ile birlikte yorumladı.
 
 
 

Geri