ENVER AYSEVER
 
NASIL BİR ADAMDIR ENVER AYSEVER?
Herkes gibiyim. Günlük yaşantımı abartıdan uzak, sevdiklerimle geçirmeyi severim. Tutkulu biriyim. Ne yaparsam yapayım bu tutkuyla olsun isterim. Müzik sevdalısıyım. Klasik müzik düşkünüyüm ve elbet edebiyat. Hayatımın her yanı kitaplarla çevrilidir. Meyhaneleri severim. İstanbul tutkunuyum. Denize bakmak ve rakı içmek güzeldir.
 
 
ÇOCUKLUĞUNUZ NASIL GEÇTİ?
Çocukluğumu hep güzellikle anımsarım. Bu kusursuz geçmesiyle ilgili değil elbet. Yokluk, yoksulluk günleri de oldu. Ama anne ve babam hep sevgi doluydu. Yoksulluğu aile olmanın güzelliğiyle aşmışız kimi zaman. Kadıköy’de okudum. Hatıralarım hep buranın kokusunu taşır. İyi bir çocuktum. Ve en çok anneannemi özlüyorum. Beni o büyüttü. İlk bilgilerim ve merhamet duygum ondan.  
 
 

 

 

 

ÜNİVERSİTE HAYATINIZ DA ENTERESAN. 15 YILDA BİTEN BİR OKUL AMA MEZUN OLMADAN ÜNİVERSİTEDE HOCALIK YAPMAK.. SİZDEN ÖĞRENEBİLİR MİYİZ BU DÖNEMİ?
Üniversiteye zor girdim. Daha doğrusu kanun çıktı da ondan faydalandım. Kazandıktan sonra başarılı oldum. Ancak babamın işleri ters gitti ve çalışmak zorunda kaldım. Askere gitmemek için uzattım ilkin. Sonra okuldan atıldım, askerden döndüm, bu kez af bekledim. Bu sırada bir vakıf üniversitesinde hoca oldum. Kimse “diploman var mı?” diye sormadı. Ben de lise mezunu bir üniversite hocası oldum.
 
 
UZUN YILLAR TİYATRO YÖNETMENLİĞİ VE YAZARLIĞINDAN GAZETE VE TELEVİZYONA GEÇİŞ SÜRECİ NASIL OLDU?
Bizim ülkede bu sayılan işler arasında geçirgenlik vardır. Biraz beceri, biraz rastlantı size yön verir. Aydın olma çabası, mutlaka bu yollara taşmanızı sağlar. Benim için de böyle oldu. Tiyatro zamanı medyaya da düştü yolum. En alttan çıktık yola. Ardından başardıkça önüm açıldı. Eğer yaratıcı ve mücadeleciyseniz er ya da geç yaşam sizi dilediğiniz yere taşır.
 
 
AYKIRI KUMPANYA NASIL DOĞDU?
Ekran bir gün bitecekti elbet. Diktatörlüğün egemen olduğu ülkemde kaçınılmazdır bu. Yıllarca tiyatroyla uğraşmış ve artık iyice deneyim sahibi olan birinin bunu sahneden anlatması fikri çekici geldi. Ardından canlı müzik ve bir tür belgesel katkıyla bambaşka biçime döndü gösteri. Seyircimiz alabildiğine arttı. Şu an yüz gösteri oldu.
 
 

 

 

 

AYKIRI KUMPANYA, AYKIRI SORULAR.. ENVER AYSEVER AYKIRI BİRİ Mİ?
Bu ülkede soran herkes aykırıdır. Boyun eğmeyen herkes aykırıdır.
 
 
SOSYAL MEDYANIN NERESİNDESİNİZ?
Bir milyondan fazla takipçinin sorumluluğunu taşıyorum. Bildiğimi, düşündüğümü söylüyorum. Takipçilerim bana inanıyor ve güveniyor. Aydın sorumluluğu taşıyorum.
 
 
SOSYOLOG, TİYATRO, KÖŞE YAZARI, GAZETECİ, YAZAR, PROGRAMCI, DAVULCU:) DAHA BAŞKA YERLERDE DE GÖRECEK MİYİZ SİZİ?
Ben disiplinlerde ürün vermek için özel bir çaba harcamadım. Yaşamın akışı önüme getirdi. Elbette ilgi alanım içinde hepsi… Lakin çoğu zaman olanaklar sınırlıdır. Çabaladım ve hala çabalamaktayım. Olduğum yerden memnunum. Hırsım yok.
 
 
EDEBİYAT AŞIĞI BİR ADAM.  GERÇEK AŞKINI NASIL BULDU?
Her yaş ayrı bir sevme biçimi öğretir. İnsan aşk hissettiği her an gerçek aşkını bulmuştur. Bundan zor olanı, birlikte yaşam sürmek istenen kişiyle karar kılmaktır. Aşk geçici bir duygudur. Fazlası ve kalıcı olanı zararlıdır. Bir yaşamı sevgili olarak, yoldaşlıkla sürdürmek güzel… Çok zor ama güzel…
 
 
 

 
YOĞUN TEMPONUZDAN KIZINIZ NİSAN MEMNUN MU? YETERİNCE PAYLAŞIMINIZ OLABİLİYOR MU?
Kızım elbette tüm saydıklarımdan öte bir tutku benim için. Bambaşka bir sevda… Ben onun babası olmaya çabalıyorum. Bunu önemsiyorum.
 
NİSAN-HANDAN-ENVER 'İN EV HAYATI NASIL?
Eğlenceli.
 
BU KELİMELER SİZE NE HATIRLATIYOR? (TEK KELİME İLE CEVAP VERİNİZ)
 
AŞK sarsıntı
CESARET tuhaf
AYKIRI  mecburi
CEHALET  yığın
ZEKA parıltı
KADIN   erkek
BİAT   akplilik
KUMPAS   cemaat
ÖZGÜRLÜK düşünmek
ZAAF   esaret
 
 
Geri