NİLGÜN BELGÜN
YILLARA MEYDAN OKUYAN, HER ZAMAN POZİTİF, ŞEN KAHKAHALARIYLA İÇİMİZİ ISITAN AŞK KADINI KENDİNİ BİZE NASIL ANLATIR?
Kendimi hayata güzel bakan, her şeyi pozitif tarafından görmeye çalışan, hayatı sadece sevginin kurtaracağına inanan ve aşka önem veren bir kadın olarak anlatabilirim.
 
 
HİÇBİRŞEY SİZİ ÜZEMEZ GİBİ GÖRÜNÜYOR. HAYATTA KEŞKELERİNİZ OLDU MU?
           Hayatta keşkelerim olmadı. Benimde üzüldüğüm çok şey var. Mesela bunlardan en önemlisi ülkemde yaşanan şu anki kaos. İnsanların mutsuz, huzursuz olmaları, bu terör olayları herkes gibi  beni de  çok üzüyor.
 

TİYATRO SAHNESİNDE ZAMAN ZAMAN DANS EDERKEN GÖRÜLÜRKEN "YOK BÖYLE DANS" İLE BİR DANS CANAVARI ÇIKTI İÇİNİZDEN:) NASIL BÖYLE BİR PROJEYE KATILMAYA KARAR VERDİNİZ?
Doğrusu ilk önce Acun tarafından, jüri olarak teklif edildi zannettim. Sonrasında dans teklifi olduğunu anlayınca, 17 yaşında dans kraliçesi seçildiğim için Büyükada da birden bir güç geldi. “Yaparım” dedim. Çünkü dans etmeyi çok seviyorum. Ve 9 haftada yarıştım. Bu benim yaşımda biri kadın için eee başarıdır…
 
 
YAZARLIK HİKAYENİZ NASIL BAŞLADI?
Her sanatçının arkada bırakması gerektiği bir anılar kitabı olmasını gerektiğini düşünürdüm hep, beni de benden sonraki gelecek olan nesillerin iyi anlaması için hem özel hayatımla ilgili, hem sanat hayatımla ilgili birçok anıyı paylaştım. 1. Kitabım içimdeki kadın aşk ve komedi’dir.  Ki bununla ilgili gösteri yapıyorum.  2.kitabım “hayat sen benimsin”  kendimi anlattığım bir söyleşi kitabıdır.
 
 
KENDİ HAYATINIZI ANLATTIĞINIZ "NİLGÜN BELGÜN'LE AŞK VE KOMEDİ" KAPALI GİŞE OYNUYOR. BİZE BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ?
Bu dediğim gibi “İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi”  kitabından uyarladığım bir gösteri, annemle babamın evlendiği 50’li  yıllardan bugüne kadar tek başına ayaklarının üstünde duran bir kadının hayatı anlatıyorum. Yani benim…  50 yıllarından bugüne kadar da Türkiye’yi, İstanbul’u anlatıyorum.  Anlatırken bunu danslarla ve şarkılarla süsleyip daha eğlenceli hale getiriyorum. O yüzden her gelen seyirci bu gösteride kendini buluyor ve çok eğlenerek mutlu bir şekilde evine dönüyor.
 
 
GÜNÜMÜZ TİYATROLARINI NASIL BULUYORSUNUZ? YETERİNCE İLGİ GÖSTERİLİYOR MU?
Benim bugüne kadar oynadığım, içinde bulunduğum bütün oyunlar seyirciyle buluştu. Demek ki, oyun kaliteli olunca, iyi bir oyun seçildiğinde ve oynayanlarda seyircilerin  güvendiği ve   sevdiği aktör ve aktristler ise seyirci buluyor. Tabii ki günümüzün tiyatroya ve sanata bakışıyla, geçmiş günlerin bakışı çok farklı artık.
 
 
 
 

 
 
 
SİNEMADA OLMAYI PEK TERCİH ETMİYORSUNUZ. NEDEN?
Bu arz ve talep meselesi… Sinemadan bende çok talep almadım. Ben sanatsal ağırlığımı tiyatroya verdim. Kısacası tiyatro sahnesinde olmayı çok seviyorum.
 
 
KADIN BİLİNÇLENDİRME VE PARKİNSON KONULARINDA SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK VERDİNİZ. BU ARALAR YENİ PROJELER VAR MI?
En son Kadına Şiddet ile ilgili bir  proje de yer aldım. Tabii ki, bir sanatçı olarak tüm sosyal sorumluluk projelerine sıcak bakıyorum ve mümkün olduğu kadar destek vermeye çalışıyorum.
 
 
EVDEKİ NİLGÜN BELGÜN NELER YAPAR? MESELA MUTFAKLA ARANIZ NASIL?
Evdeki Nilgün Belgün’ün temizlikle arası çok iyidir. Mutfak konusunda belli yemeklerde çok başarılıyım.
 
 
AŞK HAYATINIZLA DA ZAMAN ZAMAN GÜNDEMDE OLUYORSUNUZ.  SİZCE BUNUN SEBEBİ NEDİR?
Bunun sebebi hayatın içinde olmak.  Hayata sevgiyle bakmak.  Aşkın çok özel bir duygu olduğuna inanmak.
 
 
ANNE VE ANNEANNE NİLGÜN NASILDIR? AYNI DELİDOLULUK DEVAM MI?
Alışılmış bir ezber var kadınlar konusunda. Ben bu ezberi bozduğum için deli dolu duruyorum. Çünkü önce kendimi seviyorum. Kendi mutluluğumu düşünüyorum. Karşımdakileri daha da mutlu edebilmek için. Onun için hem kızlarım, hem torunlarım, hem arkadaşlarım benimle olmaktan çok mutludurlar. Her yerde felsefem, kişiliğim ve duruşum aynıdır. Evde veya sokakta fark etmez.
 
 
 
 
 

 

 

 

YENİ TELEVİZYON PROJELERİNİZ OLACAK MI?
Gelen teklifler var. Tabii ki her teklifi inceliyorum. Ama şu anda henüz bir karar vermiş değilim.
 
 
BU KELİMELER SİZE NE HATIRLATIYOR? (TEK KELİME İLE CEVAP VERİNİZ)
AŞK   heyecan
BÜYÜKADA    hayat
DANS   enerji
EVLİLİK   tutsaklık
DİSİPLİN   hayatım
DOST   vefa
SADAKAT     özveri
ROMAN   hayal
KOMEDİ    mutluluk
MASUMİYET   çocukluk
Geri