MANDALA İLE İYİLEŞİYORUZ!
Mandala ile iyileşiyoruz! Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile Kadıköy’de ikamet eden 65 yaş üzeri bireylere ve onkoloji hastalarına iki ayrı özel proje ile Mandala Atölyesi başlatıyor. ‘Kalemimiz ve Çizgilerimizle İyileşiyoruz!’ sloganıyla yola çıkan çalışma 8 hafta boyunca Davranış Bilimleri Uzmanı ve Mandala Eğitmeni Banu Yılmaz tarafından yürütülecek. Onkoloji hastaları ile yürütülecek olan çalışmaya tedavisi devam eden veya tedavi sürecini tamamlamış ama kontrolleri devam eden kişiler katılabilecek. Projeye dahil olmak isteyenler uzaktan katılım veya sınıf içi katılım şeklinde iki ayrı imkandan faydalanabilecek. Sınıf içi katılımlar 8 hafta süreyle haftada bir gün 2 saatten oluşuyor. Uzaktan eğitime dahil olmak isteyenlere ise her hafta düzenli hazırlanan videolar gönderilecek ve devamında evlerinden o hafta istedikleri zaman uygulama şansı verilecek. Mandala Atölyesi’nin onkoloji hastalarının iyileşme sürecine olumlu katkı sunması hedefleniyor. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile yapılan bir diğer atölye ise 65 yaş üzeri bireylerle yapılacak. Mandala çiziminin 65 yaş üzeri bireylerde ince motor ve kaslarına olan etkisi ile yaş geçişine bağlı duygu durumlarındaki olumlu gelişmeler sağlaması hedefleniyor. Belirli bir kontenjan ile sınırlı, Banu Yılmaz tarafından özel geliştirilen, Oxford Üniversitesi’nde yüksek lisans programına dahil edilen mindfulness yaklaşımlar ile uygulanan çalışmaya katılım için; 0216 346 57 57 telefon ya da www.kadikoybelediyesigonulluleri adresinden iletişime geçebilirsiniz. MANDALA NEDİR? Mandala terapisi sanat terapi yöntemlerinden bir tanesidir. Mandala Sanskritçe daire, çember ve merkez anlamlarına gelir. Mandala, bütünle bağlantı için hem içe hem de dışa bakabileceğimizi görmemize olanak sağlar. Ailemizle, arkadaşlarımızla, topluluğumuzla ve daha fazlasıyla nasıl birleştiğimizi yansıtabilir. Kişi mandala çalışırken, güç, iyileştirme, şükran ve barış gibi yaratıcı süreçten neye ihtiyacı olduğunu fark ederken, detayların güzelliği üzerine meditasyon yapabilir. Mandala çizmek için özel bir yeteneğe gerek yoktur. Eli kalem tutan herkes ile uygulama yapılabilir. Bu bir dışa vurum çalışması, aynı zamanda sanat ve meditasyon yapma halidir.